Kesätarjous: Alga Maris aurinkovoiteet -10 % kesäkuun loppuun. Osta omasi nyt!

  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille
  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille

Totuus aurinkosuojamyyttien takana

10 yleisintä aurinkosuojamyyttiä

Kun asiakas kysyy minulta: "Jos ostan vain yhden tuotteen, mikä sen pitäisi olla?"

Vastaan: "Hanki kosteusvoide, jossa on UV-suoja, ja käytä sitä joka aamu. Paras tapa hoitaa ikääntyvää ihoa on ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä"

Tarkoituksellinen ja suojaamaton altistuminen auringolle on ihon suurin vihollinen. Auringolle altistuminen aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä, kuten syviä ja ristikkäisiä ryppyjä, vakavaa elastoosia, monenlaisia hyperpigmentaatioita, maksaläiskiä ja aurinkoihottumaa. Aurinko voi pahentaa ruusufinniä ja punoitusta, voi laukaista aurinko-aknen ja on myös suurin ihosyövän aiheuttaja.

Tarkastellaan joitain yleisiä myyttejä ja väärinkäsityksiä aurinkovoiteista ja aurinkosuojasta.

1. Asiakas: "Käytän aurinkovoidetta aina kun olen auringossa, mutta en ole paljoa auringossa.

Totuus:

👉 Useimmille ihmisille suurin osa ihon aurinkovaurioista ei johdu suorasta auringonvalosta, vaan satunnaisesta ulkoilemisesta kuten autolle käveleminen, terassilla istuminen, koiran ulkoiluttaminen ja lasten kanssa pihalla leikkiminen. 🏌️‍♂️🏖

☀️ Ultraviolettisäteille altistuminen ympäristössä tapahtuu pitkän ajan kuluessa. Noin 80 % auringon aiheuttamista ihovaurioista johtuu päivittäisestä toiminnoista auringossa.

🧴 Joten jokaisen tulisi käyttää vähintään SPF 15 tai korkeampaa suojakerronta päivittäin vaikka ei varsinaisesti oleskele auringossa.

2. Asiakas: " Tiedän, että paljon aurinkoa vanhentaa ihoa, mutta me vanhenemme joka tapauksessa."

Totuus:

👉Totta, ikääntyminen on luonnollinen osa elämää, mutta aurinkovauriot voivat kiihdyttää ikääntymisen merkkien ilmaantumista iholla. Ne, jotka käyttävät säännöllisesti aurinkosuojaa, saattavat huomata vähemmän merkkejä ikääntymisestä iän myötä.

☀️ Aurinkoa paljon saaneilla henkilöillä on syviä ryppyjä, velttoa ihoa ja useita pigmenttiongelmia, kuten tummia läiskiä ja "maksatäpliä", syviä pisamia sekä hypopigmentoituneita alueita. He ovat myös alttiimpia ihosyöville ja muille ihosairauksille.

🧴 Siksi hyvän aurinkovoiteen käyttö joka päivä, erityisesti keväällä ja kesällä, on keskeinen askel ihonhoidossa ja auttaa hidastamaan ikääntymisen merkkien ilmaantumista.

3. Asiakas: "Eivätkö kaikki aurinkovoiteet suojaa minua samalla tavalla?"

Totuus:

⚡️ Ultraviolettisäteitä (UV) on kahta päätyyppiä:

* Ultravioletti UVB-säteet ovat lyhyitä säteitä, jotka aiheuttavat auringonpolttamia ja palovammoija sekä ihonvaurioita ihon ulkokerroksille. Ne aiheuttavat suurimman osan ihosyövistä.

* Ultraviolettiset UVA-säteet ovat pidempiä, syvälle tunkeutuvia säteitä, jotka menevät syvemmälle ihokerroksiin ja aiheuttavat suurimman osan ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen liittyvistä vaurioista.

☝️Näiden säteiden uskotaan olevan vaikutusta melanoomaan.

4. Asiakas: "En pidä aurinkovoiteista, koska ne ovat rasvaisia ja tuoksuvat kookokselle."

Totuus:

🐍 Ennenvanha 60- ja 70-luvun aurinkovoiteet tuoksuivat usein voimakkaasti kookokselta, olivat öljymäisiä ja jättivät ihon rasvaisen ja tahmean tuntuiseksi.

☝️ Nykyään aurinkosuojavoiteiden koostumukset ovat kehittyneet huomattavasti. Niihin lisätään öljyjen lisäksi runsaasti kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia. Aurinkosuojatuotteisiin voidaan jopa lisätä hyaluronihappoa, antioksidantteja ja keramidia, mikä tekee niistä monipuolisia ja entistä enemmän ihoystävällisiä.

ℹ️🧪Kosmetiikkatuotteiden kehitys ja raaka-aineiden tutkimukset ovat parantaneet UVB-suojauksen tehokkuutta ja turvallisuutta. Vaikka tehokas UVA-suoja, kuten sinkkioksidi, saattaa jättää valkoisen kerroksen iholle, hyvälaatuiset aurinkosuojavoiteet eivät jätä jälkeensä valkoista pintaa.

5. Asiakas: "En pala helposti auringossa, joten en käytä aurinkovoidetta heti. Laitan sitä vasta, kun olen ollut ulkona jonkin aikaa. Rannalla käytän aurinkovoidetta vasta, kun alan muuttua vaaleanpunaiseksi."

Totuus:

🤕 Kun iho muuttuu vaaleanpunaiseksi, vahinko on jo tapahtunut. Tämä voi myöhemmin näkyä ryppyinä ja maksaläiskinä noin 40-vuotiaana tai jopa ihosyöpänä tulevaisuudessa.

☝️Ihoa palaminen tuhoaa ihon elastiinia, kollageenia ja kosteustasapainoa, mikä johtaa ennenaikaiseen ikääntymiseen ja ryppyihin.

🧴 Aurinkovoidetta tulisi levittää vähintään 20 minuuttia ennen auringolle altistumista. Aurinkosuojavoiteen levittäminen vasta sen jälkeen, kun iho on jo punainen, voi aiheuttaa lisää tulehdusta tai reaktiivisuutta aurinkosuojatuotteeseen.

6. Asiakas: "Kun tunnen, että aurinko kuummotta liika tai iho alkaa pistele, menen veteen, ja se lievittää heti polttavaa tunnetta."

Totuus:

🌊 Viileä vesi voi helpottaa auringon polttaman ihon kipua, mutta vahinko on jo tapahtunut. Olet saanut ensimmäisen asteen palovamman iholle.

Ensimmäisen asteen palovammassa iholla on kipua ja punoitusta, mutta ei rakkuloita. Tällainen vamma paranee nopeasti ulkoisia jälkiä jättämättä, vaikka ihon pintakerros saattaa kuivuneena hilseillä pois palaneelta alueelta. Kuitenkin olet aiheuttanut vahinkoa ihon joustavuudesta vastaavalle elastiinille.

👕 Jos iho tuntuu kuumalta tai pistelyltä, kannattaa suojata ihoa vaatteilla tai mennä pois auringosta.

🧴 Aurinkovoiteen käyttö 20 minuuttia ennen ulos menemistä olisi myös ehkäissyt auringonpolttaman aiheutumista.

🌞 Huom! Auringon UV-säteet tunkeutuvat myös veden läpi ja jatkavat ihosi polttamista. Vedessä oleminen ei estä auringon haittoja. Lisäksi, jos menet veteen, aurinkovoiteen tulisi olla vedenkestävää.

7. Asiakas: "En käytä aurinkovoidetta pilvisellä tai sateisella säällä."

Totuus:

☁️ Auringon ultraviolettisäteet (UVA ja UVB) tulevat toki suoraan auringonpaisteesta, mutta myös epäsuorasti, joten ne läpäisevät myös pilvet.

🔆 Vaikutus ihoon ja hiuksiin: Pilvisellä säälläkin UV-säteet vaikuttavat ihon ja hiusten kuntoon vaikka niiden voimakkuus ei ole yhtä kova kuin pilvettömällä säällä.

Aurinkosuoja sateella: Teoriassa voit saada auringonpolttaman jopa sadeilmalla, jos olet ulkona tarpeeksi kauan.

8. Asiakas: "Kun palan alkukesästä, sen jälkeen rusketun helpommin. "

Totuus:

🩹 Ihon palaminen auringossa ei vain aiheuta kivuliasta auringonpolttamaa, vaan se vahingoittaa myös ihon verinahkaa pysyvästi. Tämä voi lopulta altistaa ihosyövälle.

🌞 Rusketus on ihon toiminnan suojausreaktio: On tärkeää ymmärtää, että rusketus on osa kehon immuunireaktiota! Se on ihon tuottama melaninimäärä, joka pyrkii suojaamaan ihon alemmat kerrokset auringon aiheuttamilta vaurioilta.

9. Asiakas: "Se aurinkovoide, jota käytän, on hyvin riittoisa ja levittyy helposti, vain pieni määrä riittää estämään palamisen."

Totuus:

☀️ Älä säästele aurinkovoidetta! Levitä sitä vähintään 5 ml kasvoille ja kaulalle ja hiero ihoon. Koko vartalon voitelemiseen mene noin 30 ml, mikä vastaa noin kahta ruokalusikallista.

☝️Käytä riittävästi aurinkovoidetta joka aamu ennen ulosmenoa kaikille auringolle altistuville ihoalueille, erityisesti kasvoille, korvalehdille, nenälle, kämmenten selkäpuolelle ja kaljuuntuville päänahan alueille. Älä unohda myöskään niskaa ja korvia.

☝️ Levitä aurinkovoidetta uudelleen joka toinen tunti ollessasi suorassa auringonvalossa.

☀️ Käytä aurinkovoidetta keväällä, kesällä ja talvella ulkoillessasi lumisissa olosuhteissa tai laskettellessa.

Tarkoitus ei ole vain palamisen välttäminen, vaan myös pitkäaikaisten ihovaurioiden, kuten ryppyjen, ihon veltostumisen, maksaläiskien ja mahdollisen ihosyövän, ehkäisy. 🌱

10. Asiakas. "Onko viime vuonna ostettu aurinkovoide vielä hyvä. Löysin sen auton takakontista!"

Totuus:

🌞 Aurinkovoiteet menettävät tehonsa ajan myötä ja voideet myös altistuvat erilaisille lämpötilavaihteluille. Parasta on hankkia tilalle uusi, tehokas aurinkosuojavoide ja heittää vanha pois.

☝️ Vanhentunut voide ei ole niin tehokkaas suojaamaan ihoa auringon haitallisilta vaikutuksilta.