Varastontyhjennysmyynti - jopa 50% alennusta kosmetiikasta!. Osta omasi nyt!

 • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
 • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
 • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille
 • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
 • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
 • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille

Rasvoittuva ja hilseilevä hiuspohja

Rasvoittuvan ja hilseilevän hiuspohjan tekijät

 • Rasvoittuva ja hilseilevä hiuspohja on talintuotannon ja solutuotannon epätasapainotila. Talintuotannon ja ihosolujen uusiutumisen kiertokulku on nopeampaa kuin terveen ihon uusiutumisen kiertokulku. Molemmat oireet ovat epämiellyttäviä ja esiintyvät kaikissa ikäryhmissä ja sukupuolissa, mutta eniten teini-ikäisillä, nuorilla aikuisilla, miehillä ja iäkkäillä ihmisillä.
 • Hilseen ja rasvoittuvan hiuspohjaan vaikuttavat lisäksi stressi, hormonit, sairaudet ja elintavat. Vaikkei ruokavaliolla ole tieteellistä syy-seuraus yhteyttä, on sillä kuitenkin merkitystä.
 • Hilseilevä ja rasvoittuva hiuspohja useimmiten kutisee samanlailla kuin kuiva iho, tuoksuu epämiellyttävältä ja näyttää likaiselta jo muutaman tunnin kuluttua. Kotihoidossa suuri merkitys on puhdistuksella ja tasapainottavilla hiuspohjan tuotteilla.

Mikä on hilse?

 • Hilse on ärsyttävä vaiva, joka johtuu kiihtyvästä ihosolujen tuotannosta. Ihon normaalin toimintaan kuuluu soljuen irtoaminen ja uusiutuminen, mutta hilseilevässä hiuspohjassa iho uusiutuu huomattavasti nopeammin, noin 20 päivässä, jolloin kuollut ihosolukko kasaantuu päänahkaan. Hilsettä voi esiintyä kuivana tai rasvaisena ja se näkyy irtoavina hiutaleina hiuksissa ja hartioissa.
 • Hilseilyyn vaikuttavat päänahan yleinen terveys ja yksilön hiuspohjan herkkyys, ympäristövaikutukset, kuten auringolle altistuminen ja kylmä sää, jotka voivat pahentaa hilseilyä. Hilseilevässä hiuspohjassa on todettu olevan myös enemmän normaaliin mikrobikantaan kuuluvaa hiivasientä, joka aiheuttaa kutinaa ja hajua.
 • Hilse ei ole tarttuvaa, mutta epämiellyttävää. Hilsettä pystyy hallitsemaan oikeilla hoitotuotteilla. Se ei lähde lopullisesti pois ja sillä on taipumus uusiutua, mikäli hoidot lopetetaan.

Hilseilyyn on monta syytä

Miksi hilsettä muodostuu? Siihen ei ole yhtä syytä, vaan se on monen tekijän yhteisvaikutus. Se voi johtua hormonaalisesta toiminnasta, stressistä,ulkoisista tekijöistä, ravitsemuksesta, ilmastosta tai vääränlaisesta kotihoidosta.

 • Hiivasieni Malassezia aiheuttaa yleisesti hilseilyä. Päänahka on ihanteellinen kasvupaikka hiivojen kehittymiseen. Hiivasieni ruokkii päänahan talia, joten kun talia on enemmän se aiheuttaa ihon tulehdusta ja ärsyttää solujen tuotantoa.
 • Päänahan pesu ilman shampoota tai epäsäännöllinen hiustenpesu aiheuttaa hilseilyä. Hiuspohjan oma normaalifloora ja irtoavat ihosolut kerääntyvät ja aiheuttavat hilseilyä.
 • Kuiva iho aktivoi ihon talituotantoa. Ihon normaalitoimintaan on tuottaa lipideja, eli rasvoja, jotka ovat tärkeitä ihon toiminnalle.
 • Hilseilyä saattaa kiihdyttää liiallinen hiustenpesu ja kuivattava shampoo. Ohut ja herkkä iho reagoi voimakkaasti peseville ainesosille ja voi aiheuttaa punaisen, kutisevan ja hilseilevän päänahan.
 • Hilseilyn yksi muoto voi olla seborrooinen ihottuma, jolle on ominaista punoittava rasvainen iho, jota peittävät hilseilevät valkoiset tai keltaiset ihosolut. Päänahka on ärtynyt ja rasvoittuva.

Hilseilevän päänahan kotihoito:

Hilseilevän päänahan hoidossa on tärkeä palauttaa ja tasapainottaa ihon normaali talintuotanto ja uusiutumisen prosessi. Päänahka pitää hoitaa tulehdusta ehkäisevällä ja rauhoittavilla hoitotuotteilla.

1. Kuori ja puhdista säännöllisesti päänahka hilsettä ehkäisevällä kuorintanaamiolla. Se tasapainottaa solujen tuotantoa ja toimii tehokkaasti mikrobeja vastaan.

2. Pese hiukset päivittäin hilseshampoolla, joka sisältää Piroktoonia ja Climbatsolia. Ne ehkäiset hilseen muodostumista ajan mittaan.

3. Ennaltaehkäise. Käytä hiuspohjassa hilsettä ehkäisevää hoitonestettä. Sillä kosteutat hiuspohjaa ja ehkäiset hilseen muodostamista.

Millainen on rasvoittuva hiuspohja?

Päänahan rasvoittuminen johtuu yleensä talirauhasen liikatoiminnasta. Talirauhaset sijaitsevat ihon alla ja tuottavat talia, joka on rasvamaista ainetta. Tali auttaa kosteuttamaan ja suojaamaan ihoa, mutta liiallinen talin tuotanto johtaa rasvaisen ihon ja päänahan ongelmiin.

Rasvoittuva hiuspohja voi näyttää kiiltävältä, rasvaiselta ja tahmealta. Hiukset tuntuvat raskaammilta ja litteämmiltä, kuin normaalisti, ja ne voivat myös takkuuntua helpommin. Päänahka tuntuu öljyiseltä ja likaiselta, ja siinä saattaa olla näkyviä hilseileviä hiutaleita. Lisäksi rasvoittuvan hiuspohjan kanssa voi esiintyä kutinaa ja ärsytystä. Rasvainen päänahka kerryttää myös epäpuhtauksien päänahkaan ja nostata ihon pH tasoa, joka tekee ihanteellisen kasvualustan bakteereille ja mikrobeille. Liiallinen talintuotanto voi olla osallisena aikaiseen hiustenlähtöön, koska tali kerääntyy hiustupen sisälle ja ulkopuolelle, jolloin se häiritsee hiuksen omaa elämänprosessia. Tämän vuoksi säännöllinen hiuspohjan kuorinta, hiusten pesu ja hoito ovat tärkeitä, jotta päänahka pysyy terveenä ja hiukset näyttäisivät ja tuntuisivat hyvältä.

Rasvoittuvaan hiuspohjan monta syytä

 • Talin tuotanto voi lisääntyä esimerkiksi hormonaalisten muutosten, stressin, ravitsemusongelmien, lääkkeiden tai perinnöllisten tekijöiden vuoksi.
 • Päänahan pesemättömyys: Jos päänahkaa ei pese tarpeeksi usein, lika ja talirauhasten tuottama tali voivat kerääntyä päänahkaan ja aiheuttaa rasvoittumista.
 • Liiallinen pesu: Toisaalta liian usein peseminen voi myös häiritä talin tasapainoa ja johtaa päänahan rasvoittumiseen.
 • Hiustenhoitotuotteet: Jotkut hiustenhoitotuotteet voivat olla liian hoitavia koostumukseltaan ja ne kertyvät päänahkaan, jos niitä ei huuhdella kunnolla pois. Tai ne voivat sisältää ainesosia, jotka aiheuttavat päänahan ärsytystä ja rasvoittumista.
 • Huono ruokavalio: Epäterveellinen ruokavalio voi myös vaikuttaa päänahan ja hiusten terveyteen. Esimerkiksi runsas rasvan, sokerin ja hiilihydraattien syöminen voi lisätä talin tuotantoa.
 • Perinnölliset tekijät: Jotkut ihmiset ovat geneettisesti alttiimpia rasvoittuvalle päänahalle ja hiuksille.

Rasvoittuvan päänahan kotihoito:

Rasvainen hiuspohja täytyy hoitaa kaksitehoisella prosessilla. Ensin liika tali tulee poistaa hiuksista ja hiuspohjasta rasvoittuvan hiuspohjan kuorintanaamiolla. Sen jälkeen talintuotanto täytyy saada tasapainoon.

1. Kuori ja puhdista. Päänahka tulee kuoria säännöllisesti hiuspohjan savinaamiolla tai mudalla. Syksyllä ja talvella on suositeltavaa kuoria kerran kuukaudessa, kesällä harvemmin.

2. Pese hiukset 4-5 kertaa viikossa rasvoittuvan hiuspohjan shampoolla, joka sisältää sinkkiä.

3. Tasapainota. Käytä joka viikko rasvoittuvan hiuspohjan tasapainottavaa hoitonestettä päänahassa. Sillä tasapainotat talineritystä ja lievittää ihon ärsytystä.