Kesätarjous: Alga Maris aurinkovoiteet -10 % kesäkuun loppuun. Osta omasi nyt!

  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille
  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille

Hiuspohjan merkitys hiustenhoidossa

Mikä on hiuspohjan merkitys hiustenhoidossa?

Hiuspohja on osa ihoa ja sen hyvinvointi vaikuttaa koko kehoon, mutta se jää helposti vähemmälle hoidolle kuin esimerkiksi kasvojen iho. Päänahan terveys on kuitenkin lähtökohta kauniiden ja vahvojen hiusten kasvussa.

Yleisimmät hiuspohjan ongelmat:

Pidä huolta päänahan hyvinvoinnista

Hiukset eivät kerro hiuspohjan hyvinvointia, kuin vasta pahimmassa vaiheessa. Päänahassa saattaa olla joku ongelma pitkään, ennen kun se alkaa näkyä hiuksissa. Sen takia muistutan aina hiuspohjan hoidosta, vaikkei päänahassa tunnu vielä miltään. Hiuspohjaa kannattaa hoitaa ympäri vuoden, erityisesti alkukeväästä ja loppu syksystä sekä talvipakkasella. Kuiva ilma ja voimakkaat ilmanvaihtelut vaikuttavat hiuspohjan hyvinvointiin samalla tavalla kuin iholle.

Miten hiuspohja vaikuttaa hiusten kasvuun?

Terve hiuspohja luo ihanteellisen ympäristön hiusten kasvulle. Riittävä talintuotanto eli rasva päänahassa takaa, että hiukset saavat tarvitsemansa kosteuden ja suojan. Liika tali taas johtaa hiusten rasvoittumiseen ja päänahan tukkeutumiseen. Se taas vaikuttaa usein hiusten ulkonäköön ja kasvuun sekä aiheuttaa hiuspohjan ongelmia.

Miten pidät huolta hiuspohjasta?

Hiuspohjassa saattaa olla monta haastetta, mutta yleisin syy päänahan ongelmiin on kutina ja kuivuus. Joskus syynä saattaa olla vääränlainen pesutekniikka. Pese siis hiuspohja, ei hiuksia. Shampoo on tarkoitettu hiuspohjan pesuun, joka puhdistaa samalla myös hiukset. Kun shampoota jää päänahkaan, se voi ärsyttää hiuspohjaa, joka ilmene kutinana tai ”hilseen näköisenä”.

Shampoo ei välttämättä riitä poistamaan kaikkia epäpuhtauksia ja kuona-aineita päänahasta. Sen takia on hyvä säännöllisesti tehdä hiuspohjallekin tehopuhdistus erilaisilla kuorintamenetelmillä. Päänahankuorinta tarjoaa tehokkaamman puhdistuksen ja poistaa ylimääräisen rasvan, kuolleet ihosolut ja muut epäpuhtaudet hiuspohjasta.

Hiuspohjan kuorinta tehdään hedelmähappoja kuten AHA-happoja ja BHA-happoja sisältävillä tuotteilla, ne auttavat hienovaraisesti kuorimaan päänahkaa ja pitämään sen terveenä. Se on erittäin tehokas puhdistustapa niille, joilla on taipumus päänahan ongelmiin, kuten hilseeseen, rasvoittumiseen tai kuivuuteen.

Päänahan kuorinta tulisi kuitenkin tehdä kohtuudella, koska liiallinen kuorinta voi myös ärsyttää ihoa. On tärkeää löytää tasapaino, joka sopii omalle ihotyypillesi ja tarpeillesi. Kaksi kerta vuodessa sopii niille, joilla on pintakuiva tai kevyesti rasvoittuva hiuspohja. Puolestaan niille, joilla on hilsettä tai kuivuutta tai päänahka rasvoittuu nopeammin, on syytä tehopuhdistaa päänahka kerran kuukaudessa tai useammin. Säännöllinen hiuspohjan kuorinta yhdistelemällä oikeanlaisella shampoolla ja kosteuttavilla hoitoaineilla pitävät hiukset ja päänahan terveinä ja tasapainoisina.

Miksi säännöllinen päänahan kuorinta on tärkeää?

Hiuspohja altistuu päivittäin erilaisille ympäristössä oleville epäpuhtauksille kuten pölylle, ilmansaasteille ja ilmassa leijuville pienhiukkaisille. Myös muotoilutuotteet ja hikoilu vaikuttavat päänahan hyvinvointiin. Nämä yhdessä saattavat tukkia hiusten kasvukanavat ja aiheuttaa näin erilaisia hiuspohjan ongelmia. Sen takia säännöllinen päänahan kuorinta onkin avain terveeseen hiuspohjaan. Säännöllinen päänahan kuorinta estää ihohuokosten tukkeutumista ja tehostaa hoito- ja kosteusaineiden imeytymistä. Hiukset näyttävät kauniimmilta, kuohkeammilta, kiiltävämmiltä ja elinvoimaisemmilta.

Valitse oikea tuote hiuspohjallesi!

Hiuspohjan hyvinvointiin vaikuttavat siihen sopiva shampoo ja säännöllinen hiuspohjan kuorinta. Hiuspohjakuorinnan voi tehdä kahdella tavalla:

  • Hedelmähappokuorinnat, jotka tarjoavat hellävaraista, mutta intensiivisempää puhdistusta, sopivat useimmille hiuspohjatyypeille.

Hedelmähappokuorinnat vaikuttavat päänahan puhdistukseen happojen kautta. Yleisimmät AHA-hapot ja BHA- hapot ovat vesiliukoisia. Ne vaikuttavat heikentämällä ja löysyttämällä ihosolujen välisiä sidoksia, jolloin kuolleet ihosolut irtoavat ja ihosta tulee puhtaampi ja sileämpi. Hedelmähappokuorinta vaikuttaa myös silloinkin, kun et hiero päänahkaa. Hedelmähappokuorinnat sopivat mainiosti rasvaisen päänahan puhdistamiseen, hilseilevän hiuspohjan tehohoitoon ja karstan poistamiseen sekä erittäin kuivan hiuspohjan hoitoon.

  • Mekaaniset kuorinnat taas poistavat lian ja kuolleen ihosolukon mekaanisesti ja sopivat erityisesti pintakuivemmalle hiuspohjalle ja ennaltaehkäisyyn.

Tuotesarjasta Vitality's Intensive Aqua löydät seuraavat tuotteet, jotka sisältävät hedelmähappoja:

Kuinka käyttää hedelmähappokuorintaa päänahassa:

1. Valitse hiuspohjalle sopiva hedelmähappokuorintatuote. Kuivalle, rasvaiselle tai hilseilevälle hiuspohjalle löytyvät omat tuotteensa.

2. Levitä tuotetta joka puolelle päänahkaan ja anna vaikuttaa noin 5-15 minuuttia.

3. Vaikutusajan jälkeen, levitä päänahalle sopiva shampoo ja vaahdota tuotteita yhdessä minuutin ajan ja huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä.

4. Pesun jälkeen käytä tarvittaessa hiuksissa joko pikahoitoainetta tai hiusnaamiota, riippuen hiusten kunnosta. Hoitoaine on siis tarkoitettu ainoastaan hiuksiin. Lukuun ottamatta Nutriactive hiusnaamiota, joka sopii myös päänahan hoitoon. Puolipitkät ja pitkät hiukset tarvitsevat aina poishuuhdeltavan hoitoaineen, kun taas lyhyissä hiuksissa riittää jätettävä hoitoaine.

5. Viimeisenä vaiheena levitä päänahan ongelmalle sopiva hiuspohjaa kosteuttavaa nestettä, joka palauttaa kosteustasapainon hedelmähappokuorinnan jälkeen ja ehkäisee ongelman uusiutumista.

6. Säännöllinen päänahan puhdistus hedelmähappokuorinnalla on tehokas apu hiuspohjan hyvinvointiin. Se ylläpitää hiuspohjan terveyttä ja edistää samalla hiusten hyvinvointia.