Kesätarjous: Alga Maris aurinkovoiteet -10 % kesäkuun loppuun. Osta omasi nyt!

  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille
  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille

Tuotteet ihotyyppien mukaisesti

Punatukkainen ja vaalea ihoinen tyttö, jolla on pisamia kasvoissa ja vaaleat kulmakarvat jota on värjätty vaalealla ruskealla, katso suoraan kameran.

Erityisherkkä auringolle (ihotyyppi 1)

Ihotyyppisi on erityisen herkkä auringon haitallisille vaikutuksille. Tyypillisesti sinulla on hyvin vaalea iho, usein punaiset hiukset ja pisamia. Ihosi reagoi voimakkaasti auringon UV-säteilyyn ja palaa helposti. Et yleensä rusketu, ja jo 5-10 minuutin altistus auringolle voi aiheuttaa palamisen.

On erittäin tärkeää, että suojaat ihoasi huolellisesti auringolta. Käytä aurinkosuojaa päivittäin, mieluiten vähintään SPF 50 -suojakertoimella, riippumatta säästä. Suojaa ihoasi myös käyttämällä suojavaatteita, kuten leveälieristä hattua ja aurinkolaseja.

Valitse aurinkosuojavoide, jossa on korkea suojakerroin, vähintään SPF 50 tai SPF 50+

Vaalea hiuksinen tyttö ja harman silmäinen,  katso kameran pieni hymy huulilla

Herkkä auringolle (ihotyyppi 2)

Olet ihotyypiltäsi herkkä palamaan, mutta rusketut silti hieman. Tyypillisesti sinulla on vaalea iho ja vaaleat hiukset, sekä siniset tai vihreät silmät. Ihosi reagoi herkästi auringon UV-säteilylle, ja usein palat herkästi, mutta silti saat kevyen auringon hehkun. Ihon palaminen voi alkaa 10-20 minuutin altistuksen jälkeen, mikäli et suojaa ihoasi huolellisesti.

Käytä aurinkosuojatuotteita jatkuvasti, myös pilvisellä säällä, ja suojakertoimen tulisi olla vähintään SPF 50, ja jopa SPF 50+. Mitä korkeampi suojakerroin, sitä parempi suoja ihollesi palamiselta ja mahdollisilta haitallisilta vaikutuksilta. Muista myös käyttää muita suojakeinoja, kuten aurinkolaseja ja hattua.

Tyttö katso mietteliasti alas, pyörillä silmäslasilla. Hiukset vaalean ruskeat, jossa on latvat vaalennetut.

Ruskettuu melko hyvin (ihotyyppi 3 )

Sinun ihotyyppisi edustaa välimaastoa UV-säteilyyn reagoimisessa. Ihotyypiltäsi olet ajoittain palava, mutta rusketut yleensä melko hyvin. Tyypillisesti sinulla on keskiruskeat hiukset luonnostaan ja silmät voivat olla vaaleanruskeat tai harmahtavat. Ihosi saattaa palaa 20-30 minuutin altistuksen jälkeen auringolle.

Vaikka ihosi ruskettuu melko hyvin, on silti tärkeää, että käytät aurinkosuojatuotteita säännöllisesti ja valitset suojakertoimen, joka sopii ihosi rusketustasolle. Muista lisätä aurinkosuojavoidetta tarvittaessa, erityisesti uimisen tai hikoilun jälkeen. Lisäksi suojaa ihoasi vielä aurinkolaseilla ja hatulla, kun olet auringossa.

Kun olet saanut väriä ihollesi, suositellaan käyttämään vähintään SPF 30 -aurinkosuojaa. Kuitenkin ensimmäisten auringonsäteiden tai voimakkaan UV-säteilyn aikana on parempi valita korkeampi suojakerroin, kuten SPF 50.

Ruskettuu helposti (ihotyyppi 4)

Sinä ruskettut helposti ja palat harvoin. Kuitenkin, jos olet joskus palanut jostakin kohtaa, se alue on herkempi palamaan uudelleen, joten kiinnitä erityistä huomiota sen suojaamiseen. Sinun ihotyypilläsi on yleensä lämmin ihonsävy ympäri vuoden, tummat silmät ja usein taipuisat tai kiharat hiukset. Iho saattaa alkaa palaa 30-40 minuutin altistuksen jälkeen auringolle.

Paras aurinkovoide sinulle on:

Aurinkorasva suojakerron SPF 30. Käytä sitä säännöllisesti ja suojaa erityisesti aiemmin palaneet alueet. Näihin kohtiin voit jopa käyttää SPF 50 tai lisätä aurinkovoidetta useamman kerran päivän aikana.

Vaikka ihosi on suojaavampi, käytä silti aurinkolaseja ja hattua ollessasi ulkona.

Rusketut hyvin (ihotyyppi 5)

Olet luonnollisesti hieman tumma iholta, yleensä mustahiuksinen ja sinulla on syvät ruskeat silmät.

Rusketut helposti ja palat todella harvoin. Sinulla on jo luonnostaan oma suojakerroin ihossa olemassa, melaniinin tuotannon ansioista. Vaikka iho palaisi harvoin, aurinko voi silti vahingoittaa sitä, joten aurinkorasvan käyttö on silti suotavaa. Ruskettumista tapahtuu, mutta palaminen on erittäin harvinaista.

Ihosi saattaa palaa auringossa ilman suojaa 40 minuutin altistuksen jälkeen.

Käytä aurinkovoidetta, jossa on SPF 30, se sopivasti suojaa ihoasi.

Auringolta suojautuminen on tärkeää myös vaatteiden, päähineiden ja aurinkolasien avulla.

Et pala ikinä (ihotyyppi 6)

Sinulla on onnekas melaniinilla rikastettu iho, et pala koskaan auringossa. Olet luonnostaan hyvin tummaihoinen, jossa rusketus tuskin erottuu. Silmäsi ovat tummanruskeat ja hiuksesi mustat.

Vaikka et pala auringossa, ihosi on silti alttiina UV-säteilyn vahingollisille vaikutuksille, mikä voi edistää ihon vanhenemista. Suosittelen käyttämään aurinkovoidetta, jossa on vähintään SPF 30 -suojakerroin.

Auringolta suojautuminen on tärkeää myös vaatteiden, päähineiden ja aurinkolasien avulla.