Kesätarjous: Alga Maris aurinkovoiteet -10 % kesäkuun loppuun. Osta omasi nyt!

  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille
  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille

Hiustenlähtö

Hiustenlähdön syyt ja hoitovinkit

Hiustenlähtö on rasittava ja monimutkainen ongelma, joka voi johtua niin ulkoisista kuin sisäisistä tekijöistä. Syitä hiustenlähdölle voivat olla stressi, ravitsemuspuutokset, hormonaaliset muutokset, geneettiset tekijät, sairaudet, lääkitys ja kemialliset käsittelyt hiuksissa.

Kun ihmisellä on stressiä tai jokin sairaus, elimistö menee kokonaisuudessaan stressitilaan. Kun elimistö on stressitilassa, se kääntää voimat elintärkeiden toimintojen, kuten sydämen, keuhkojen ja munuaisten toiminnan ylläpitämiseen. Tämä emotionaalinen ja fyysinen stressi näkyy hiustenlähtönä 3-6 kuukautta jälkikäteen. Joten kun ilmenee yllättävä hiustenlähtövaihe, on hyvä miettiä mitä on tapahtunut reilu puoli vuotta aikaisemmin. Tasapainoisessa elämäntilanteessa hiusten kiertokulkua ei varsinaisesti huomaa, eikä hiustenlähtö huolestuta.

Hiuksen anatomia

Päänahassa on keskimäärin 100 000 hiusta. Yli 90 % näistä hiuksista kasvaa aktiivisesti, ja sitä kutsutaan kasvuvaiheeksi. Kasvuvaiheessa hiukset ovat syvällä ihonalaisessa rasvakudoksessa, eikä niitä voida vetää ulos helposti. Hiukset kuitenkin vaihtuvat luonnollisesti ja uudistuvat päänahassa 3-7 vuoden välein. Kasvuvaihe on pisin ajanjakso hiusten elinkaaressa. Kasvuvaiheen jälkeen tulee hiusten irtoamisvaihe, joka kestä noin 2 viikkoa. Irtoamisvaiheen jälkeen hiusten kasvu siirtyy lepovaiheeseen, joka kestää noin 3 - 5 kuukautta. Lepovaiheessa hiukset ovat lähempänä ihon pintakerrosta ja niitä on helpompi kammata päänahasta pois. 100 hiusta päivässä on normaali hiustenlähdön määrä myös kasvuvaiheessa olevilla hiuksilla. Hiusten kasvuvaiheet ja elinkaari.

Hiustenlähtöä ennaltaehkäiseviä hoitovinkkejä:

1. Ravitsemus on hiustenlähdössä merkittävä asia ja se vaikuttaa parhaiten hiusten kasvuun ja hyvinvointiin. Syö runsaasti proteiinia, rautaa, sinkkiä, biotiinia ja A-, C- ja E-vitamiineja, jotka auttavat vahvistamaan hiuksia ja estämään hiustenlähtöä.

2. Pidä huolta hiuspohjan hyvinvoinnista. Päänahassa oleva tulehdus voi aiheuttaa myös hiustenlähtöä. Puhdista hiuspohja säännöllisesti.

3. Käytä shamppoita, jotka sisältävät kofeiinia tai sinkkiä ja glysiiniä tai niiden yhdistelmää.

4. Päänahan hieronta tekee hyvää; se parantaa verenkiertoa ja auttaa stimuloimaan hiustenkasvua.

5. Vältä liian tiukkoja kampauksia, kuten poninhäntää tai lettejä, ne vahingoittavat hiuksia ja aiheuttavat hiustenlähtöä.

6. Pidä huolta hiuspohjan kosteudesta. Käytä hiuspohjaa kosteuttavia nesteitä, joilla on ravitsevia ominaisuuksia ja jotka auttavat vahvistamaan hiuksia.

Miten hoidat parhaiten hiustenlähtöä?

Hiustenlähtö on monimutkainen ja yleinen huolenaihe, koskien sekä miehiä että naisia. Usein sen taustalla voi olla lukuisia tekijöitä, kuten pitkäaikainen stressi, sairaudet, hormonaaliset muutokset (kuten raskaus, vaihdevuodet, imetys), lääkkeiden käyttö, geneettiset tekijät ja kemialliset käsittelyt.

Suositukset:

1. Valitse hiustenpesuun pH 5,5 tasapainoiset tuotteet: pH säätää talituotantoa ja lievittävät päänahan rasvoittumista ja sitä kautta kutinaa.

2. Hiuspohjaa stimuloivat tuotteet: Biotiini, kofeiini, omenakantasolua tai octapeptide -2. Nämä raaka-aineet vahvistavat hiusten kasvua.

3. Hiusta stimuloivat ampullit: Kofeiinia sisältävät ampullit hiustenlähtöön tarjoavat apua äkillisen ja kausittaisen hiustenlähdön tilapäiseen hoitoon. Sen lisäksi ampullit suojaavat hiuskuitua ja edistävät hiusten elinikää. Tarjoavat apua äkillisen ja kausittaisen hiustenlähdön tilapäiseen hoitoon.

4. Säännöllinen päänahan kuorinta: Edistää hiuspohjan ihon hyvinvointia ja vahvistaa hiusten kasvua.

5. Ravitsemus on hiustenlähdössä merkittävä asia: Syö runsaasti proteiinia, rautaa, sinkkiä, biotiinia ja A-, C- ja E-vitamiineja; ne auttavat vahvistamaan uusien hiuksen kasvua ja estämään hiustenlähtöä.

Tutustu lisää tuotteisiin, jotka ennaltaehkäisevät ja lievittävät hiustenlähtöä!