Kesätarjous: Alga Maris aurinkovoiteet -10 % kesäkuun loppuun. Osta omasi nyt!

  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille
  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • 16.6.24 -23.6.24 tehdyt tilaukset toimitetaan 24.6.2024
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille

Herkkä ja atooppinen hiuspohja

Herkkä ja atooppinen hiuspohja

Herkän hiuspohjan erityispiirteet

Herkkä hiuspohja on usein kuiva ja arka, punoittava ja kireä. Siinä saattaa tuntua kuumotusta - pahimmissa tapauksissa voi esiintyä jopa rakkuloita tai "hilsettä". Iho reagoi helposti kemiallisiin käsittelyihin, kuten väri- tai kiharakäsittelyyn punoituksena ja kirvelynä. Myös kovat mekaaniset käsittelyt, kuten hiusten harjaus, hiustenpesu, sääolosuhteet, ilmankosteus ja sopimattomat tuotteet tuntuvat päänahassa ja aiheuttavat kivun oireita.

Voimakas hiuspohjan ärsytys voi olla merkki allergiasta - hiusväri, lääkeaine, ilmansaasteet tai hiustenhoitotuotteet voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Ärsytys voi kuitenkin johtua myös vain ihon puolustusmekanismeista, jos iho kokee värjäyksen, mekaanisen käsittelyn tms. uhkaavaksi. Herkässä hiuspohjassa iho on ohut ja pintaverisuonet näkyvät ihon läpi mikrokameralla lähempää katsottaessa.

Herkän päänahan hoito

1. Pese hiuksia rauhoittavalla shampoolla ja kosteuttavalla hoitoaineella, joiden pH-taso on neutraali tai jopa hapan. Pese hiukset vain tarpeen mukaan, sillä liian usein peseminen voi kuivattaa entisestään päänahkaa.

2. Käytä joka viikko hiuspohjaa rauhoittavaa nestettä, koska se palauttaa kosteustasapainon ja rauhoittaa ihoa.

3. Korvaa hiustenpesu välillä pesevällä hoitoaineella tai hiusnaamiolla.

4. Tee hiuspohjan kuorinta pari kertaa kuukaudessa, mutta ei useammin! Päänahan kuorinta vahvistaa ihon uusiutumista.

5. Vältä hiusten värjäämistä tai käsittelyä kemikaaleilla, kun päänahka on ärsyyntynyt. Mikäli hiuspohja on ärsyyntynyt niin pahasti, että iho on rikki tai haavoilla, ei missään tapauksessa kannata värjätä hiuksia, se ärsyttää päänahkaa entisestään. Rikkinäisestä ihosta hiusvärin haitalliset aineet imeytyvät verenkiertoon!

6. Käytä muotoilutuotteita, jotka eivät sisällä alkoholia. Ponnekaasuton hiuslakka tai kampausnesteet ovat hyvä vaihtoehto herkälle hiuspohjalle.

7. Anna itselle valohoitoa. UV-säteily tekee hyvää ärtyneelle iholle, pieni säteilymäärä riittää. Käytä auringosuojavoiteita hiusrajoissa ja hattua tai huivia suojaamaan päänahkaa auringolta ja kylmältä ilmalta, kun oleskelet kauemmin auringossa.

Atooppisen hiuspohjan erityispiirteet

Atooppinen iho on ihon luonnollisen puolustusjärjestelmän yliherkkyys. Iho on vakavassa tulehdustilassa ja se oireilee voimakkaasti pistelevänä kutinana. Iho on erittäin ohut ja altis monenlaisille ihon sairauksille. Ihossa puuttuu vedenpidätyskyky ja oma suojatoiminta.

Atooppisella iholla kermidipitoisuus on alhainen, joka tarkoittaa, että ihon suojamuuri on heikko ja sen seurauksena iho kuivuu. Keramidit ovat lipidejä, eli rasvahappoja, joita esiintyy luonnostaan ihossa ja tekevät iholle suojamuurin.

Atooppinen iho esiintyy päänahassa eniten hiusrajassa ja niskassa, josta usein iho myös hilseilee.

Atooppisen päänahan päivittäinen hoito-ohjelma

1. Valitse kosteuttavia ja rauhoittavia hiustenhoitotuotteita: Kokeile shampoita ja hoitoaineita, jotka eivät sisällä sulfaatteja. Sulfaatit voivat ärsyttää ja kuivattaa atooppista ihoa entisestään.

2. Käytä päänahassa kosteuttavia hoitonesteitä jokaisen pesun yhteydessä, jotta päänahan iho saa riittävästi kosteutta.

3. Pese hiukset säännöllisesti, mutta ei liian usein, sillä liian usein peseminen voi kuivattaa ihoa entisestään. Suositeltavaa on pestä hiukset 2-3 kertaa viikossa.

4. Käytä muotoilutuotteita kohtuullisesti ja vältä levittämästä niitä hiuspohjaan. Hiustuotteet, kuten hiuslakat, geelit ja vahat voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa allergisia reaktioita, jos ne ovat kosketuksessa rikkinäisen ihon kanssa.

5. Käytä lämpimiä suihkuja ja huuhtele hiukset huolellisesti vedellä.

6. Vältä kuivattavia tekijöitä kuten hiusten kuivaamista liian kuumalla fööni-ilmalla tai ilmakihartimella tai jota pidät liian lähellä päänahkaa, sillä se voi kuivattaa hiuspohjaa. Vältä myös pitkään jatkuvaa pipojen, hattujen tai muiden päänahan peittävien asusteiden käyttöä.