• +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
  • 1.10.23 -7.10.23 tehtyt tilaukset toimitetaan ma 9.10.23
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
  • 1.10.23 -7.10.23 tehtyt tilaukset toimitetaan ma 9.10.23
  • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Nainen, lapsi ja mies kävelevät rannalla, jossa UV-säteily on voimakkaampaa.

Suojaa ihosi aurinkosuojavoiteella.

Aurinkosuojatuotteet koko perheelle.

Aurinko ja Iho.

Iho on vahva elin, mutta se on herkkä monille ympäristötekijöille, jotka aiheuttavat iholle vahinkoa, valovanhenemista ja DNA- vaurioita. Yksi monista ympäristötekijöistä on UV- ja infrapunasäteily.

UV-säteily on pahin ihovaurioiden aiheuttaja. UVA-ja UVB- säteily aiheuttavat ihon palamista. Tämä aiheuttaa ihon vaurioita, kuten kollageenin hajoamista ja elastisten kuitujen heikentymistä. Kollageeni ja elastiini vaikuttavat ihon rakenteeseen ja ihon joustavuuteen. Ilman niitä ihosta tulee veltto ja roikkuva.

UV- säteilylle altistuminen ei ole korkealla ainoastaan kesällä, vaan säteet vaikuttavat ympäri vuoden. Lumi heijastaa 80 % UV-säteistä, hiekka 15 % ja vesi noin 10%, joten aurinkosuojatuotteiden jatkuva käyttö on suositeltavaa ympäri vuoden.

Aurinkovoiteet ovat ihon "supersankareita". Ne auttavat suojaamaan iho palamiselta, sekä ennaltaehkäisevät ihon ennenaikaista vanhenemista, juonteiden ja ryppyjen muodostumisesta, hyperpigmentaatiota, ruusufinniä. Aurinkovoiteet voivat jopa ennaltaehkäistä aknen puhkeamista ja ihosyöpää.


Aurinkosuoja iholle

Aurinkosuoja koko perheelle:

Aurinkosuoja-voiteen tärkein tehtävä on suojata ihoa auringon UV-säteiltä, koska aurinko sisältää ultraviolettisäteilyä, joka aiheuttaa ihon palamista ja ennenaikaista vanhenemista.

Aurinkosuoja voiteen sisältämät kemialliset aineet toimivat suodattimia, jotka imevät itseensä UV-säteilyä ja vähentävät sen pääsyä ihon pintakerroksiin. Tämä auttaa estämään ihon palamista ja vähentämään sen altistumista UV-säteille.

Lisäksi aurinkosuojavoide pitää ihon kosteutettuna, mikä on erityisen tärkeää auringossa vietetyn ajan jälkeen, kun iho on altistunut kuivumiselle.

Aurinkosuojavoiteita on kahdenlaisia:

  1. Fysikaalisia

Fysikaaliset aurinkosuojavoiteet sisältävät erilaisia oksideja, kuten sinkki,- titaani-, rautaoksideja, jotka suojaavat ihoa. Ja ne tarjoavat välitöntä suoja kaikille ihotyypeille. Sen lisäksi ne sopivat myös lapsille ja ihoon ongelmiin, kuten akneen, ekseeman ruusufinnin tai hyperpigmentaation hoitoon. Aurinkosuoja voiteet sisältävät myös muita ainesosia, kuten antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta ja estämään ennenaikaista ikääntymistä. Fysikaalisia aurinkosuoja voideita kannattaa levittää iholle 15 minuuttia ennen kotoa poistumista ja sen jälkeen joka kahden tunnin välein.

  1. Kemiallisia.

Kemialliset aurinkosuoja voidet sisältävät aktiivisia ainesosia kuten oksibentsoni, oktisalaati ja homosalatti. Sen lisäksi niisä on pehmittäviä ja kosteuttavia ainesosia, jotka antavat lisää kosteutta kuivalle, normaalille ja sekaiholle. Kemialliset aurinkosuoja voiteet toimivat nii että ne imeäväet itseensä UV- säteilyt ja hajottavat ne. Kemiallisia aurinkosuoja voidetta ei sopii iho- ongelmista kärsiville eikä niitä saa käyttää herkälle iholle, lapsille raskaana oleville ja imettaville naisille. Kemialliset aurinkosuoja tuotteet tulee levittää iholle noin vuorokausi ennen auringolle altistumista.

Aurinkosuoja voiteen käyttöä suositellaan erityisesti silloin, kun auringossa oleskelu kestää yli 20-30 minuuttia. Aurinkovoiteita on saatavilla eri suojakertoimilla, ja suojakerroin valitaan ihotyypin ja auringossa vietetyn ajan perusteella. Yleisesti ottaen suojakerroin 30 tai korkeampi on suositeltava valinta.

UV- säteilyn vaikutukset iholla.

Uv-säteily on yksi pahimmista ihovaurioiden aiheuttajista. Sen UVA- ja UVB säteilyt tunkeutuvat ihon pintakerrokseen, aiheuttavat palovammoja ja vaikuttaa ihon vanhenemiseen.

UVA -auringonsäteet aiheuttavat auringonpolttamia ja tunkeutuvat ihon pintakerrokseen, mutta ei aiheuttaa vakavia soluvaurioita ja johtaa ihosyöpään. UVA- säteily vaikuttaa kuitenkin ihon valovanhenemiseen, joka aiheuta juonteiden ja ryppyjen muodostumista. UVA- valon aiheuttamia ihovaurioita ihosolut pystyvät helpommin korjaamaan.

UVB- säteet ovat haitallisempia iholle. Ne aiheuttavat syvempiä ihon ihovaurioita, jota ihoa ei pystyy itse korjaamaan verrattuna UVA- säteisiin. Nämä säteilyt ovat syynä melanooma syntymiseen, eli ihoa syöpään.