Varastontyhjennysmyynti - jopa 50% alennusta kosmetiikasta!. Osta omasi nyt!

  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille
  • +358 469214569 Ilmainen konsultaatio- kysy neuvoa tuotteista!
  • Toimitusaika 1-3 arkipäivää
  • Ilmainen toimitus alkaen yli 100 € tilauksille

Hoitoaineen tehtävä

Hoitoaineen tehtävä

Hoitoaineen tehtävä on ylläpitää ja parantaa hiusten kuntoa. Hoitoaineiden tarkoitus on vähentää hiusten takkuuntumista, sähköisyyttä, silottaa hiuksia ja palauttaa kiilto hiuksiin.

Hoitoainetta on hyvä käyttää aina shampoopesun jälkeen, varsinkin kun hiukset ovat puolipitkiä ja pitkiä sekä väri- että kiharakäsiteltyjä. Hoitoaineiden tarkoitus on palauttaa hiusten hallittavuus ja sileys lisäämällä hiuksiin kosteutta. Tämä tekee hiuksista myös pehmeät.

Hoitoaineiden teho perustuu niiden sisältämiin ainesosiin, kuten proteiineihin, öljyihin ja kosteuttaviin ainesosiin. Hoitoaineet auttavat myös suojaamaan hiuksia ulkoisilta rasitteita, kuten auringonvalolta ja ilmansaasteilta.

Huomioi hoitoaineen valinnassa oma hiustyyppisi ja hoidon tarve. Mikäli tarvitset apua hoitotuotteiden valintaan, neuvomme mielellämme. COSMILE Europe tietokannasta pääset enemmän tutustumaan ainesosiin ja niiden merkitykseen.

Erilaiset hiustyypit tarvitsevat erilaista hoitoa

Tässä on joitakin vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan oikean hoitoaineen hiustyyppisi mukaan:

Ohuet ja hienot hiukset tarvitsevat kevyttä hoitoainetta, joka ei tee hiuksista raskaita. Kevyt hoitoaine sisältää yleensä vähemmän öljyjä ja muita rasvamaisia ainesosia. Ohuet ja hienot hiukset kaipaavat hoitoa sekä värisuojaa. Sen lisäksi hoitoaineen tehtävä on antaa hiuksille lisää volyymia ja tuuheutta. Jätettävät hoitoaineet ja hoitovaahdot toimivat parhaiten ohuissa hiuksissa. Valitse hoitoaine, joka on merkitty erityisesti ohuille ja hennoille hiuksille.

Paksut ja karheat hiukset kaipaavat kosteuttavia ravitsevia hoitoaineita, jotka silottavat ja pehmentävät paksuja karheita hiuksia. Vahvoille hiuksille sopiva hoitoaine sisältää yleensä enemmän ravitsevia ainesosia, kuten proteiineja, keratiinia, erilaisia öljyä sekä rasvoja, kuten sheavoita. Paksuille ja karheille hiuksille sopiva hoitoaine on yleensä paksumpaa ja kermaisempaa kuin kevyt hoitoaine, ja se imeytyy hiusten syvempiin kerroksiin. Hoitoaineen tehtävä on vähentää hiusten takkuuntumista, auttaa selvittämään ja silottamaan hiuksia, jotta hiusten harjaaminen ja muotoilu olisi helpompaa.

Kiharoiden hiusten hoitoon tarkoitettu hoitoaine tulisi sisältää kosteuttavia, ravitsevia ja silottavia ainesosia, jotka auttavat hallitsemaan kiharoita ja vähentävät pörröisyyttä. Kiharat hiukset ovat yleensä kuivia, joten kiharoiden hoitoon tarkoitettu hoitoaine tulisi sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriinia, panthenolia tai kasviöljyä, kuten kookosöljyä, avokadoöljyä tai jojobaöljyä. Öljymäiset ainesosat auttavat kosteuttamaan luonnostaan jo kuivia kiharia hiuksia sekä tekevät niistä pehmeämmät ja helposti hallittavat.

Värjätyille hiuksille sopiva hoitoaine säilyttää hiusten värin kirkkauden ja kiillon sekä tekee hiuksista pehmeämmät ja helpommin hallittavat. Värjätyille hiuksille sopiva hoitoaine sisältää yleensä seuraavia kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia kuten proteiineja, keratiinia, arganöljyä tai muita öljyjä ja rasvoja, jotka auttavat vahvistamaan hiuksia ja suojaamaan värjäyksen aiheuttamilta vaurioilta ja säilyttämään hiusten värin kirkkauden ja kiillon. Värjätyille hiuksille sopivassa hoitoaineessa on yleensä matala pH, jotta hiuksissa olevat väripigmentit eivät liukene helposti pois.

Kuivat ja vaurioituneet hiukset tarvitsevat hoitoainetta, jotka vahvistavat, korjaavat ja ravitsevat hiuksia. Hoitoaineet, jotka sisältävät keratiinia tai muita proteiineja, kuten silkkiproteiinia ja hydrolysoitua vehnäproteiinia, auttavat kosteuttamaan vaurioituneita ja kuivia hiuksia ja lisäämään niihin kiiltoa.  Glyseriiniä, pantenolia, kasviöljyjä, keratiinia ja proteiineja.