• +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
 • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää
 • +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
 • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Kihara hiukset kuva

Hiusten kihartaminen.

Hiusten kihartaminen on loistava tapa vaihtaa hiustyyliä tai luoda juhlavampi ilme. Kiharat tuovat hiuksiin volyymia ja helpottavat erilaisten kampausten tekemistä.

Nopean taipuisuuden saa suoristusraudalla, mutta jos haluat enemmän kiharaisuutta, käytä muotoilurautaa.

Kiharoiden tekemiseen ei aina tarvita lämpölaitteita. Rullat ja kampauspatukat ovat erinomaisia vaihtoehtoja hellävaraisempaan ja pitkäkestoisempaan kihartamiseen.

Tärkeä siis on, että käytössä on oikeanlaiset työvälineet ja tekniikat toivotut lopputuloksen saavuttamiseen. Hiusten kihartamiseen tarvitset aina muotoilutuotteita, jotta vaivannäkö pysyy koko päivän. Lämpölaitteiden alle on ehdottomasti hyvää käyttää lämpösuoja, kampausnestettä tai kevyttä hiuslakka. Kampausrullien pohjalle voi käyttää keskivahva ja vahva kampausneste tai kevyt hiuslakka. Muista viimeistellä kiharat lakalla, jotta ne pysyvät paikoillaan.

Muista mitä enemmän kampaat kiharoita sitä enemmän ne suoristuvat ja sen lisäksi kihara loivenee päivään mitään. Joten lopeta hiusten harjaaminen ja asettelu siinä vaiheessa, kun koet että nyt kihara on täydellinen. Anna kiharoiden olla luonnolliset ja nauti täydellisestä kiharasta lookista!

Hiusten kihartaminen

Hiusten kihartaminen muotoiluraudalla ja suoristusraudalla:

 1. Aloita hiusten kihartaminen puhtaisiin ja kuiviin hiuksiin, johon levität muotoilusuihketta ja lämpösuoja-ainetta pohjalle.
 2. Ota noin 1-2 sentin leveä hiusosio ja kierrä se kevyesti muotoiluraudan ympärille. Aloittaen hiusten juuresta ja kääntäen rautaa hiusten latvoihin päin.
 3. Pidä muotoilurautaa paikallaan noin 5-10 sekuntia (aika riippuu hiustesi paksuudesta ja tekstuurista).
 4. Vapauta muotoilurauta ja anna kiharan jäähtyä hetki ennen kuin harjaat tai kampaat auki kiharat.
 5. Toista prosessi kaikille hiuksille.

Hiusten kihartaminen ilman muotoilurautaa:

 1. Aloita pesemällä hiukset ja kuivaamalla ne melko kuivaksi joko vapaasti tai föönaamalla. Levitä hiuksiin muotovaahtoa tai kampausneste.
 2. Jaa hiukset pieniksi osiksi ja pyöritä niitä tiukasti sormien ympärille ja kiinnitä hiusrulla pinnillä. Toista prosessi kaikille hiuksille. Mitä pienempi osio, sitä paremmat kiharrat.
 3. Käytä papiljotteja (ne ovat pehmeitä taipuisia rullia), tai sametti rullia hiusten kihartamiseen. Kastele hiusosiot kampaus nesteellä, kääri hiukset papiljotin tai samettirullan ympärille ja anna olla yön yli, jos hiukset olivat kosteat tai 30- 60 minuuttia kun hiukset olivat kuivat.
 4. Letit ovat myös hyvä ja helppo tapa saada kihara ja taipuisuutta hiuksiin ilman lämpöä ja muotoilutuotteita. Jaa hiukset pieniin osioihin ja kiepauta ne tiukalle letille. Pidä yön yli ja vapauta letit aamulla.
 5. Käytä hiustenkuivaajaa, näin tehostat kiharan muodostumista. Puhalla lämpöä kiharoihin noin 10-15 sekuntia ja anna jäähtyä. Toista lämpö puhallusta. Mitä kosteammat hiukset olivat, sitä kauemmin hiukset kuivuvat ja muotoutuu.
 6. Anna kiharoiden jäähtyä ja kuivua kunnolla ennen kuin vapautat ne.
 7. Viimeistele kampaus lisäämällä hiuslakkaa ja kosteussuoja suihketta.