• +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
 • 1.10.23 -7.10.23 tehtyt tilaukset toimitetaan ma 9.10.23
 • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää
 • +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
 • 1.10.23 -7.10.23 tehtyt tilaukset toimitetaan ma 9.10.23
 • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää

Sekaihon piirteet.

Sekaiholle tyypilisinta on, että kasvoilla on sekä rasvoittuvia että kuivia alueita. Rasvoittuvat ja kiiltvät kasvo alueet ovat yleensä T-alueella (otsa, nenä ja leuka), kun taas posket ja silmänympärysiho on joko kuiva ja kiristtävä tai normaali. Sekäiho on myös yksi yleisin ihotyyppi ja se on perinnöllinen.

Sekaiholta saattaa löytyy useammin mustapäitä ja laajentuneita ihohuokosia otsalla ja leuassa. Hilseielviä alueita kuivilta alueilta kuten poskipäältä.

Otsalla, nenässä ja leuassa on enemmän talirauhaisia, jotka huolehtivat ihon pehmeydesta ja joustavuudesta. Sekaiholla ne ihonalueella olevat rauhaiset toimivat aktiivisemmin, joka aiheuttaa ihon rasvoittumisen. Ympäristötekijöillä ja elämäntavalla on myös suuri vaikutus ihon hyvinvointiin. Voimakkaiden tuotteiden käyttö aiheuttaa liika talituotantoa, mikä pahentaa sekäihon tyypillä T-alueiden ihoa ja samalla kuivata entistä enemän muita kasvojen alueita.

Sekäihon hoito vaati tasapainolua. Sopivien ihonhoito tuotteiden löytäminen voikin olla haastava.


Sekaiho

Sekaihon hoito- ohjeet:

 1. Käytä tuotteita, jotka lisäävät kosteutta kuiville ihon aluielle, muttei lisää rasvaisuutta ja kiiltoa T-alueelle. Kosteuttavat suihkeet ova parhaida, kuten kosteuttava kasvosuihke.
 2. Käytä tuotteita jotka eivät ole voidepohjaiset kosteusvoideet, vaan kevyet öljypohjaiset ja vesiliukoiset kasvorasvat.
 3. Puhdista kasvot päivittäin puhdistusaineella, joka ei kuivata ihoa liika. Vältä kovia ja hankaavia puhdistuaineita, ne voivat ärsyttää ihoa ja lisätä talituotantoa iholla.
 4. Älä unohda kuoria ihoa. Sekaihoiset hyötyvät merkittävästi ihonkuorinnasta. Kuorinta avaa tukkeutuneita ihohuokoisia ja poistaa liika rasvaisuuden kasvoilta. Kosteusvoide pääse paremmini vaikuttamaan kuiviin ihoalueisiin. Sekäiholle sopii niin kemiallinen kuorinta kuin mekaaninen ihokuorinta kuorintanaamiolla.
 5. Käytä kosteusvoidetta päivittäin. Kaikki ihotyypit tarvivat kosteutta, myös sekä iho. Käytä tarvittaessa kahta erilaista kosteusvoidetta tai sekaiholle tarkoitettu kevyt, öljytön kosteusvoide, joka ei tuki ihohuokoisia ja lisää rasvaisuutta.
 6. Älä unohtaa aurinkosuojaa. Se on tärkeä kaikille ihotyypeille, muta erityisesti sekaiholle. Valitse kevyt, öljytön aurinkosuojavoide, joka ei lisää rasvaisuutta