• +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
 • 1.10.23 -7.10.23 tehtyt tilaukset toimitetaan ma 9.10.23
 • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää
 • +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
 • 1.10.23 -7.10.23 tehtyt tilaukset toimitetaan ma 9.10.23
 • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää

Rasvaisen iho syyt.

Rasvainen iho on ihotyyppi, joka johtuu liiallisesta talin tuotannosta talirauhasissa. Liiallinen talintuotanto aiheuttaa iho-ongelmia huokosten tukkeutumiseen ja bakteerien kasvuun, joka johtaa mustapäitä ja finnien esiintymiseen ja joissain tapauksessa voi puhkea jopa aknea.

Rasvainen iho on kiiltävältä, rasvainen ja saattaa jopa tuntua kostealta kosketettaessa.

Rasvaisen ihon hoitoon kuuluu säännöllinen puhdistus, joka auttaa poistamaan ylimääräistä talia ja estämään huokosten tukkeutumisen. Rasvainen iho tarvitse myös kosteutta, joten kasvoilla on hyvää käyttää öljytöntä kosteusvoidetta ja muita ihonhoitotuotteita, jotka on erityisesti suunniteltu rasvaiselle iholle. Oikeanlaisilla tuotteilla hallitset ihon rasvoittumista.

Herkästi rasvoittuvalle iholle vaikuttaa myös ruokavalio, joten on tärkeä huolehtia terveellisestä ruokavaliosta, jotta iho voi hyvin. Prosessoitu ruoka ja sokeri pahentavat rasvaisen ihon ongelmia.


Rasvainen iho

Rasvoittuvan ihon hoito-ohjeet:

 • Puhdista iho säännöllisesti aamuin ja illoin puhdistusaineella, joka on suunniteltu rasvoittuvalle iholle. Säännöllinen puhdistus auttaa poistamaan ylimääräistä talia ja estämään huokosten tukkeutumisen.
 • Kuori ihoa säännöllisesti, mutta älä liian usein. 1-2 kertaa kuukaudessa on sopiva määrä, silloin saat puhdistettu iho huokoisiin kertynyt epäpuhtaukset, eikä iho ei kuivuu liika. Valitse kuorintatuote, joka on suunniteltu erityisesti rasvaiselle iholle. Tuotteessa tulisi olla esimerkiksi salisyylihappoa tai glykolihappoa, jotka auttavat avaamaan tukkeutuneita huokosia ja ehkäisemään ihon epäpuhtauksia.
 • Käytä öljytöntä kosteusvoidetta, joka on suunniteltu rasvoittuvalle iholle. Öljytön koostumus auttaa vähentämään ihon rasvoittumista, mutta samalla kosteuttaa ihoa.
 • Meikkituotteissa valitse mieluummin kevyitä meikkivoiteita, jotka eivät ole liian raskaita ja rasvaisia.
 • Suosii kasvonaamioita, jotka on suunniteltu rasvoittuvalle iholle. Kasvonaamiot puhdistat, kosteuttavat ja ylläpitävät ihon normaali talituotantoa.
 • Käytä aurinkosuojavoidetta päivittäin varsinkin keväällä ja kesällä. Aurinko lisää ihon rasvaisuutta, joten suojaamalla ihoa auringolta voit vähentää rasvoittumista.

Rasvoittuvan ihon hoitotuotteet:

 1. Puhdista iho meikeistä ja päivään aikaan kertynyt epäpuhtauksista rasvoittuvan ihon puhdistusgeelillä. Ihon puhdistusgeeliä saa käyttää päivittäin ihon puhdistukseen.
 2. Tee lisää puhdistus 2-3 kertaa viikossa kirkastavalla kasvovedellä. Se auttaa ihoa luonnollista uusiutumista. Tai toinen vaihtoehto on että teet 1 -2 kertaa kuukaudessa kasvokuorinta. Levitä paksu kerros kuorintanaamiota puhdistetulle iholle. Anna vaikuttaa 5 minuuttia. Huuhtele runsaalla vedellä.
 3. Suihkuttaa puhdistetut kasvoille kosteuttava kasvoseerumia, se rauhoittaa ja palauttaa kosteuden.
 4. Viimeisenä levittää kasvoille tasapainottava kasvovoide aamuin ja illoin.