• +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
 • 1.10.23 -7.10.23 tehtyt tilaukset toimitetaan ma 9.10.23
 • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää
 • +358 469214569 Kokenut hiusalan ammattilainen vastaa kysymyksiin.
 • 1.10.23 -7.10.23 tehtyt tilaukset toimitetaan ma 9.10.23
 • Ilmainen toimitus yli 100 € tilauksille Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hiuspohja ongelmat, kuiva ja kutiseva päänahan hoito

Kuiva, herkkä, rasvoittuva tai ärtynyt hiuspohja, valitse sopivat kotihoitotuottet päänahan ongelman mukaan.

Hiuspohja kuntoon kotikonstein.

Miksi hiuspohjan hoitaminen on tärkeää?

Hiuspohja on hiusten kasvualusta ja olennainen osa terveitä, kauniita hiuksia. Monesti keskitymme hiusten pituuksiin ja väreihin, mutta unohdamme hiuspohjan tärkeyden. Hiusongelmat, kuten kuivuus, hilseily, rasvoittuminen tai jopa hiustenlähtö, voivat juontaa juurensa huonoon hiuspohjan kuntoon. Siksi hiuspohjan asianmukainen hoito on avain kauniisiin ja terveisiin hiuksiin.

Hiuspohja: Hiustenkasvun salainen voimanlähde

Hiuspohja on ihon alue, joka peittää pään. Se koostuu lukuisista hiusfollikkeleista, jotka tuottavat talia ja hikirauhasista, jotka erittävät hikeä. Nämä luonnolliset öljyt ja nesteet kosteuttavat hiuksia ja pitävät ne vahvoina.

Hiuspohja

Yleisimmät hiuspohjan ongelmat:

Nouseva trendi hiustenhoidossa on pitää huolta päänahan hyvinvoinnista. Hiukset eivät kerro hiuspohjan hyvinvointia, kun vasta pahimmassa vaiheessa. Päänahassa saattaa olla joku ongelma pitkään, ennen kun se alkaa näkyä hiuksissa. Sen takia muistutan aina hiuspohjan hoidosta, vaikkei päänahassa tunnu vielä miltään. Hiuspohjaa kannattaa hoitaa ympäri vuoden, erityisesti alkukeväästä ja loppu syksyllä sekä talvi pakkasella. Kuiva ilma ja voimakkaat ilman vaihtelut vaikuttavat hiuspohjan hyvinvointiin samalla tavalla, kun iholle.

Hiuspohja on osa ihoa ja sen hyvinvointi vaikuttaa koko kehoon, mutta se jää helposti vähemmälle hoidolle kuin esimerkiksi kasvojen iho. Päänahan terveys on kuitenkin A ja O terveeseen ja vahvan hiustenkasvuun.

Miten hiuspohja vaikuttaa hiusten kasvuun?

Terve hiuspohja luo ihanteellisen ympäristön hiusten kasvulle. Riittävä talintuotanto takaa, että hiukset saavat tarvitsemansa kosteuden ja ravinteet. Liika talin tuotanto voi puolestaan johtaa rasvoittumiseen hiuksiin ja tukkeutuneisiin hiuskanaviin. Tämä puolestaan voi heikentää hiusten kasvua ja aiheuttaa muita hiuspohjan ongelmia.

Miksi säännöllinen päänahan kuorinta on tärkeää?

Hiuspohja altistuu päivittäin erilaisille ympäristön epäpuhtauksille, muotoilutuotteille ja oman kehomme eritteille. Tämä voi johtaa hiuskanavien tukkeutumiseen, mikä estää hiusten kasvua ja voi aiheuttaa muita hiuspohjan ongelmia. Säännöllinen päänahan kuorinta onkin avain terveeseen hiuspohjaan.

Valitse oikea tuote hiuspohjallesi!

On tärkeää valita oikeanlainen kuorintatuote omalle hiuspohjalle. Hedelmähappokuorinnat tarjoavat hellävaraista puhdistusta ja sopivat useimmille hiuspohja tyypeille. Mekaaniset kuorinnat taas poistavat lian ja kuolleen ihosolukon mekaanisesti ja sopivat erityisesti pintakuivemmalle hiuspohjalle ja ennaltaehkäisyyn.

Hiuspohjan hyvinvointi = Kauniit hiukset

Hiuspohjan asianmukainen hoitaminen on avain kauniimpiin ja terveempiin hiuksiin. Säännöllinen päänahan kuorinta, oikeanlaisten tuotteiden käyttö ja terveelliset elämäntavat luovat ihanteellisen ympäristön hiusten kasvulle ja hyvinvoinnille. Muista siis pitää huolta myös hiustesi kasvualustasta! Kun arvostat hiuspohjasi hyvinvointia, se palkitsee sinut kauniilla, vahvoilla ja elinvoimaisilla hiuksilla.

Miten pidät huolta hiuspohjasta?

Hiuspohjassa saattaa olla monta haastetta, mutta yleisin syy päänahan ongelmiin on kutina ja kuivuus, jotka ovat saattaneet tulla jopa huonosta hiustenpesusta. Pesee siis hiuspohja, ei hiuksia. Shampoo on tarkoitettu hiuspohjan pesuun, joka puhdistaa samalla myös hiukset. Kun shampoota jää päänahkaan, se voi ärsyttää hiuspohjaa, joka ilmene kutinana tai ”hilseen näköisenä”.

Shampoo on perinteinen tapa puhdistaa hiukset ja päänahka, mutta se ei välttämättä riitä poistamaan kaikkia epäpuhtauksia ja kuona-aineita päänahasta. Päänahan kuorinta tarjoaa syvemmän puhdistuksen, poistaen ylimääräisen talin, kuolleet ihosolut ja muut epäpuhtaudet.

Päänahan kuorinnassa käytettävät tuotteet voivat sisältää esimerkiksi hedelmähappoja AHA-happoja ja BHA-happoja, jotka auttavat hienovaraisesti kuorimaan päänahkaa ja pitämään sen terveenä. Tämä on erityisen tärkeää niille, joilla on taipumus päänahan ongelmiin, kuten hilseeseen, rasvoittumiseen tai kuivuuteen.

Päänahan kuorinta tulisi kuitenkin tehdä kohtuudella, koska liiallinen kuorinta voi myös ärsyttää ihoa. On tärkeää löytää tasapaino, joka sopii omalle ihotyypillesi ja tarpeillesi. Yhdistämällä päänahan kuorinta säännölliseen shampooon ja kosteuttaviin hoitoaineisiin voit pitää hiukset ja päänahan terveinä ja tasapainoisina.

Hiuspohjan kuorintaa voi tehdä:

 1. Mekaanisesti kuorintanaamiolla.
 2. Hedelmähappokuorinnalla.

Mekaanisen kuorinta-aineet ovat koostumukselta rakeiset. Ne sisältää yleensä pieniä mikropalloja jotka irrottavat kertynyttä ihosoluja mekaanisesti päänahasta. Mekaanisessa kuorinnassa hiuspohja hierotaan sormenpäällä tai shampoo harjalla. Rakeista kuorintanaamiota suosittelen hiuspohjalle, joka kaipaa kevyttä raikastusta ja puhdistusta, on hieman kuivahko ja hiuspohjassa esiintyy näppylöitä. Mekaanine kuorinta toimii parhaiden säännöllisessä hiuspohjan hoidossa.

Hedelmähappokuorinnat vaikuttavat päänahan puhdistuksen happojen kautta. Yleisimmät AHA-hapot ovat glykoli, maitohappo, omenahappo, viinihappo, sitruuna ja manteli. Ne ovat vesiliukoiset hedelmähapot jotka heikentävät solujen välisiä sidoksia, eli soluliima, joka saa kuolleet ihosolut tarttumaan yhteen. Kun hapot löystävät solujen välisiä sidoksia, kuolleet ihosolut irtoavat ja ihosta tulee sileä.

Toiseksi yleisimmät hapot ovat BHA- hapot, joista tunnetuin ja eninten käytetty happo on salisyylihappo. Salisyylihappo sopii parhaiten rasvaiselle, tulehtuneelle ja epäpuhtaalle iholle. Salisyylihappo on öljyliukoinen happo, joka vaikuttaa ihon vesitiiviiseen pintakerrokseen ja estää ihoa tukkeutumasta, mustapäiden syntymistä, vähentää akneen ja ruusufinnin liittyvä punoitusta ja turvotusta.

Hedelmähappokuorinnat sopivat mainiosti rasvaisen päänahan puhdistamiseen, hilseilevän hiuspohjan tehohoitoon ja karstan poistamiseen sekä erittäin kuivan hiuspohjan hoitoon. Hedelmähappokuorinta vaikuttaa myös silloinkin kun et hiero päänahka.

Tuotesarjasta Vitality's Intensive Aqua löydät seuraavat tuotteet jotka sisältävät hedelmähappoja.

Specialisti syväpuhdistava hedelmähappo kuorinta-aine.

Purezza puhdistava hedelmähappo kuorinta hilseilevällä hiuspohjalle.

Equilibro hedelmähappokuorinta rasvoituvalle hiuspohjalle.

Kokeile päänahan kuorinta-naamioita, joissa on AHA-hedelmähappoja ja BHA-happoja. Löydä itsellesi sopivin vaihtoehto ja nauti tuloksista!

Päänahan puhdistus hedelmähappokuorinnalla: Tehokas tapaa edistää päänahan hyvinvointia!

Hedelmähappokuorinta ei ole pelkästään kasvojen ihonhoitoa varten – se tekee ihmeitä myös päänahalle! Kuorii päänahkaa samalla tavalla kuin kasvojen iho tai vartalo kerran kuukaudessa. Näin ennaltaehkäiset hiuspohjan ongelmien syntymistä sekä edistät päänahan terveyttä.

Päänahan puhdistus hedelmähappokuorinnalla on tehokas tapa poistaa kuollutta ihosolukkoa, epäpuhtauksia, hilsettä ja liika rasva sekä myös helpottaa akneen ja näppylöiden hoitoa päänahassa.

Hedelmähappokuorinta sisältää luonnollisia hedelmähappoja, kuten sitruuna- tai omenahappoa, tai salisyylihappo, jotka auttavat hellävaraisesti kuorimaan ja poistamaan kuollutta ihosolukkoa, avaamaan tukkeutuneita huokosia ja poistamaan epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa päänahan ongelmia. , ja uudistamaan ihoa. hilsettä ja rasva. Tämä prosessi auttaa edistämään päänahan luonnollista uudistumisprosessia.

Kuinka hedelmähappokuorinta vaikuttaa päänahassa:

Hedelmähappokuorinta puhdistaa tehokkaasti hiuspohjan epäpuhtauksista ilman liiallista hankausta. Se paranaa myös päänahan verenkierto ja stimuloi hiustenkasvua. Säännöllinen päänahan kuorinta estää ihohuokosten tukkeutumista ja tehostaa hoito- ja kosteusaineiden imeytymistä. Hiukset näyttävät kauniimmilta, kuohkeammilta, kiiltävämmät ja elinvoimaisemmilta.

Kuinka käyttää hedelmähappokuorintaa päänahassa:

 • Valitse hiuspohjalle sopiva hedelmähappokuorinta tuote. Kuivalle, rasvaiselle tai hilseilevälle hiuspohjalle löytyy omat tuotteet.
 • Levitä tuotetta joka puolelle päänahkaan ja anna vaikuttaa noin 5-15 minuuttia.
 • Vaikutusajan jälkeen, levitä päänahalle sopiva shampoo ja vaahdota tuotteita yhdessä minuutin ajan ja huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä.
 • Pesun jälkeen käytä tarvittaessa hiuksissa joko pika hoitoainetta tai hiusnaamiota, riippuen hiusten kunnosta. Hoitoaine on siis tarkoitettu ainoastaan hiuksiin. Lukuun ottamatta Nutriactive hiusnaamio, joka sopii myös päänahan hoitoon. Puolipitkät ja pitkät hiukset tarvitsevat aina huuhdeltavan hoitoaineen, kun taas lyhyissä hiuksissa riittää jätettävä hoitoaine.
 • Viimeisenä vaiheena levitä päänaha ongelmalle sopivaa päänahan kosteuttavaa nestettä, joka palauttaa kosteustasapainon hedelmähappokuorinnan jälkeen ja ehkäise ongelma uusiutumista.

Säännöllinen päänahan puhdistus hedelmähappokuorinnalla on tehokas apu hiuspohjan hyvinvointiin. Se ylläpitää hiuspohjan terveyttä ja edistää samalla hiusten hyvinvointia.